Bagnaia puja al podi i ja és a dos punts de Quartararo, que no va puntuar

Segona victòria de Miguel Oliveira, que es va imposar al domini de les Ducati, immediatament per darrere. Johann Zarco no va voler posar els 16 punts de Bagnaia, que es va veure afavorit pel zero de Fabio Quartararo, que només té un avantatge de dos punts al Mundial. Marc Márquez, que va estar a prop del calaix, va acabar cinquè després de desfondar-se al tram final de la cursa i va ser superat per Zarco quan lluitava amb Bagnaia. Aleix Espargaró va acabar onzè i també va retallar punts a l'anglès de Yamaha. Austràlia pot ser testimoni dun canvi de líder. “Aquest podi em sap a victòria. És la primera sobre mullat”, va explicar Bagnaia després d'aconseguir el vuitè podi de la temporada.

Va començar la cursa amb una hora de retard per la intensa pluja que queia sobre el circuit. Aleix Espargaró comminava Quartararo a negar-se a córrer per la poca visibilitat que hi havia entre els revolts tres i quatre. Direcció de carrera el va tranquil·litzar assegurant que netejarien aquest tram. Sortida neta malgrat les condicions. Bagnaia es presentarà als primers llocs mentre Quartararo patia molt i queia a les últimes places. Intelligent Inici de Marc Márquez, al grup capdavanter sense arriscar i afavorit per l'estat de la pista. L'ilerdenc va avançar Bezzecchi i es va col·locar el quart. Marini se n'anava a terra.

Després de cinc girs el Mundial s'estrenyia. Els 18 punts entre Quartararo i Bagnaia es fonien amb l'italià en tercera posició i l'anglès fora dels punts. Liderava Miller, seguidor d'Oliveira. La KTM collava entre les Ducati. If the Australian aconseguia el triomf, que seria el segon consecutiu, podria aspirar encara al títol però o s'ho posaria fàcil el portuguès, que a falta d'onze voltes l'avançava per col·locar-se líder i intentar aconseguir la segona victòria de l'any. Aleix va haver de completar una llarga volta per un incident amb Brad Binder que reculava fins a la 14a posició. Massa.

Márquez rodava quart, intentant arribar a Bagnaia però sense l'incordi de Zarco, cinquè a força distància. Aleix anava retallant llocs, davantant Alex Rins i Brad Binder. Per al davant tenia el seu company d'equip, Viñales. La pista s'anava assecant, faltaven nou girs i tots els pilots anaven amb gomes de mullat. Començaven a patir els pneumàtics. Márquez li va ensenyar el carrer a Bagnaia. L'ilerdenc volia el seu primer podi després de tornar a la competició. Ho va fregar al Japó i ho volia a Tailàndia. Zarco anava marcant volta ràpida després de volta ràpida, pensant a ficar-se a la pomada.

Va intentar l'avançament Márquez al revolt dotze però es va passar de frenada i Bagnaia va recuperar la posició. Zarco es va beneficiar de la baralla per tirar-se a sobre de l'Honda i la Ducati. Faltaven cinc voltes i l'anglès avançava el català. El seu ritme era el més elevat de tothom. Sense ordres d'equip, Zarco lluitava per avançar Bagnaia. L'únic que demani des del Pramac era que si hi havia un avançament fos en una zona neta i sense riscos d'anar-se'n a terra. Però no semblava que Zarco volgués arriscar i preferia pensar en la marca. Al final, victòria d'Oliveira, amb Miller i Bagnaia al calaix i Marc Márquez en cinquena posició.

Tony Arbolino ha guanyat una cursa accidentada a Moto2 després d'únicament 8 voltes després de la tempesta torrencial que ha descarregat sobre el circuit. El txec Salac i Arón Canet l'han acompanyat al calaix. Al no completar-se els dos terços s'han repartit la meitat dels punts, cosa que ha permès que Augusto Fernández, que hagi estat setè just darrere d'Ogura, mantingui el lideratge per un punt i mig. Alonso López ha estat cinquè, Fernández setè, 14è Arenas, 16è Acosta, 20è Jorge Navarro i 23è Ramírez.

Dennis Foggia ha aconseguit la quarta victòria de la temporada a Moto3 en un circuit que no ha estat propici per als pilots de GasGas. Izan Guevara i Sergio García Dols han tingut molts problemes al Circuit Internacional de Chang però el balear ha marxat amb possibilitats ja de coronar-se a Austràlia d'aquí a dues setmanes gràcies al seu cinquè lloc. Si a la següent cursa suma dos punts més que l'italià serà campió. Sasaki i Rossi completen el podi.

Pel que fa a la resta d'espanyols Masiá ha estat vuitè, novè Muñoz, onzè Holgado, 13è Tatay, 14è Artigas, 19è Vicente Pérez. 20è Ortola i 22è Ana Carrasco. No han acabat Sergio García Dols i Adrián 'Pitito' Fernandez.