“Fhimasa”, “Alpega”, “Nexus” i “Kohen” guanyadors del V Trofeu Social Creu Roja a l'Abra

12/03/2022

Actualitzat a les 7:31 pm

El V Trofeu Social Creu Roja 2022, organitzat pel Reial Club Marítim de l'Abra-Real Sporting Club, va concloure en aigües de l'Abra amb les proves de la tercera jornada per als monotips J80 i per als vaixells de la classe Regata i Creuer. Va ser un dia amb molts xàfecs, encalmades i vent de tots els costats que va impedir que el Comitè completés el guió previst. A la Regata divisió es va imposar a la general, després de vèncer també a l'última prova de nou milles, l'Alpega d'Alfonso Churruca, amb el Rat Pack de Javier Chávarri a la segona posició. Tercer a la classificació final va ser el Gaitero, quart el Maitena, cinquè l'Akelarre, sisè el Symphony i en setè lloc es va classificar el Despentinada, amb el Modark vuitè. A més, a la classe Creuer I, el Turi de Simón Cortés va cedir el liderat en aquesta tercera jornada al Nexus de Javier Trueba -tots dos amb 4 punts i victòria del Nexus per la seva primera posició en el recorregut de sis milles-, mentre el Kribi va finalitzar tercer i el baciló quart. Per la seva banda, el Kohen de Joan Carles Estefania va ledar la classe Creuer II, en què l'Emilu de Lucio Fernández va acabar segon, el Blai d'Iñigo Aldea tercer i el Ramper de Jairo López de Guevara quart a la general absoluta.

Ja entre els monotips J80 el millor en el còmput global va ser el Fhimasa Escola de Vela José Luis d'Ugarte de Tomás Trueba, embarcament campiona del món juvenil a Dinamarca i als Estats Units. El vaixell dels joves de l'Escola del Reial Club Marítim de l'Abra-Real Sporting Club va finalitzar amb 12 punts, pels 14 del Kiwi de Félix Moneo -vencedor l'únic recorregut de la darrera jornada-, i els 20 punts del Jet Set d'Ibón Basañez, tercer. Després dels tres primers es van classificar l'Hib Brut, Mandovi DalecandELA, Obelix, Biobizz, Pilgrim, Fingolfin, Ausart i Wilco. Ara tots esperen la tradicional i massiva Regata del Gall del 17 de desembre.