Teneriffa attackerar Montilivi och jag drömmer fortfarande om direkt uppflyttning till LaLiga Santander

CD Teneriffa går med i kvartsfinalen i LaLiga SmartBank 2021-2022 klassificeringen efter att ha uppnått en värdefull bortaseger mot en direkt rival som Girona, som de slog med 0-1 i matchen som avslutade den trettionionde denna måndags mästerskapsdagen.

Teneriffalaget stack ut eftersom det är det bästa hemmalaget i andra divisionen och lade till sin elfte seger borta från Heliodoro Rodríguez för att placera sig med 69 poäng, nästan säkert "slutspelet" och fortfarande drömmer om direkt avancemang. Det är svårt för dem eftersom det är tre matcher kvar, de är fem poäng bakom Eibar, men de måste fortfarande besöka Ipura den näst sista matchdagen.

Laget från Girona ligger å sin sida kvar på femte plats med 64 poäng, samma som Oviedo som ligger sexa och med bara ett övertag gentemot Ponferradina som ligger sjua efter att ha fallit igen mot en direkt rival i Montilivi.

Teneriffa bedömde att ett mycket seriöst spel i försvaret innehöll Gironas största push och besittning. Ett mål från Mario Soriano i den 40:e minuten gav dem fördelen för en andra halvlek där Míchels mannar tryckte på i jakten på en kvittering, som de kom nära i den 75:e minuten när Cristhian Stuani avslutade och till och med gick så långt att de firade en mål, äntligen ett "spöke" För Mellot tog ut det väldigt hårt när han skulle överskrida gränsen.

Uppdatera

Slut på matchen, Girona 0, Teneriffa 1.90'+6'Álex Baena (Girona) andra gula kortet.90'+6'Sluta andra halvlek, Girona 0, Teneriffa 1.90'+6'Försök missat av Samu Sáiz (Girona) skott med höger mycket krängt från höger.

90'+6' Försök missat av Santiago Bueno (Girona) nick från mitten av området och bollen missar till höger om målet. Assisterad av Jairo Izquierdo med en cross in i området.90'+5'Arnau Martinez (Girona) fick ett regelbrott i försvarszonen.90'+5'Fullbrott av Álex Corredera (Teneriffa).90'+4'Byte i Teneriffa , Sergio González kom in i planen för att ersätta Víctor Mollejo.90'+4'Hörna, Teneriffa. Hörnan tagen av Juan Carlos Martín.

90'+4' Skottet stannade högt och mitt i mål. Shaquell Moore (Teneriffa) skjuter med höger fot från mitten av straffområdet. Assist av Andrés Martín.90'+2'Fullbrott av Santiago Bueno (Girona).90'+2'Álex Corredera (Teneriffa) fälls i försvarszonen.90'+1'Försök missat av Andrés Martín (Teneriffa) skott med vänster från mer än 30 meter som tappas åt vänster. Assisterad av Nikola Sipcic.90'Andrés Martín (Teneriffa) får gult kort för farligt spel.

bild 90'Arnau Martinez (Girona) har fått ett regelbrott i försvarszonen.89'Ful av Andrés Martín (Teneriffa).89'Byte på Teneriffa, Nikola Sipcic kommer in på planen och ersätter Enric Gallego.87'Samu Sáiz (Girona) har varit fick gult kort.87'Álex Baena (Girona) fälldes på vänsterkanten.

87'Ful av Shaquell Moore (Teneriffa).86'Aitor Sanz (Teneriffa) tilldelas gult kort för farligt spel.86'Arnau Martinez (Girona) fälls på anfallshalvan. 86'Ful av Aitor Sanz (Teneriffa) ) .85'Försök missat Enric Gallego (Teneriffa) skott med vänster fot från utanför straffområdet går högt och utanför till vänster. Assisterad av Shaquell Moore.

81' Samu Sáiz (Girona) fick ett regelbrott i försvarszonen 81' Fel av Aitor Sanz (Teneriffa). 81' Skott räddas nära vänster hörn. Jeremy Mellot (Teneriffa) skott med höger fot från en svår vinkel till höger. Assist av Andrés Martín.80'Handboll av Cristhian Stuani (Girona).77'Byte i Girona kom in på Nahuel Bustos plan och ersatte Borja García.

bild 76'Álex Baena (Girona) har fått ett gult kort för farligt spel.76'Fullbrott av Álex Baena (Girona).76'Enric Gallego (Teneriffa) fälls på högerkanten.75'Ett skott avvisats av Cristhian Stuani ( Girona) skott med höger fot från mycket nära håll. Assisterad av Aleix García.75'Juanpe (Girona) nick från mitten av straffområdet blockerades.

75'Hörna, Gerona. Hörna tagen av Juan Soriano.73'Ful av Borja García (Girona).73'Enric Gallego (Teneriffa) fälls i försvarszonen.72'Offside, Teneriffa. Andrés Martín försökte med en djup passning men Enric Gallego var i offsideposition 70'Samu Sáiz (Girona) blev fälld på motsatta planhalvan.

70'Ful av Aitor Sanz (Teneriffa).69'Byte på Teneriffa, Andrés Martín kommer in på planen för Mario González.69'Byte på Teneriffa, Shaquell Moore kommer in på planen för Elady.68'Skuldet räddat. Enric Gallego (Teneriffa) beger sig in från mitten av området. Assisterad av Aleix García med ett inlägg i området efter en hörna.

66′ Hörna, Gerona. Corner tagen av Carlos Pomares.66'Hörna, Girona. Hörna tagen av Carlos Ruiz.66′ Hörna, Girona. Hörna tagen av Enric Gallego.65'Byte i Girona, Samu Sáiz kom in på planen för Bernardo Espinosa.65'Byte i Girona, Jairo Izquierdo kom in på planen för David Juncà.

64'Hörna, Gerona. Hörnan tagen av Jeremy Mellot.64'Försök blockerat av Borja García (Girona) skott med höger fot från utanför straffområdet.63'Borja García (Girona) fälls på högerkanten.63'Ful av José León (Teneriffa) .62' Elady (Teneriffa) har fått det gula kortet för farligt spel.

62' David Juncà (Girona) fälls på vänsterkanten.62'Ful av Elady (Teneriffa).60'Försök missat av Álex Baena (Girona) skott med höger fot från höger sida, insidan av straffområdet.56' Skott står under pinnarna på marknivå. Bernardo Espinosa (Girona) nick från mitten av straffområdet. Assisterad av Aleix García med ett inlägg i straffområdet 55' Fel av Álex Corredera (Teneriffa).

55'Álex Baena (Girona) vinner ett regelbrott på andra halvan. 51' Skottet räddas. Arnau Martinez (Girona) skott med vänster fot från utanför straffområdet.50'Arnau Martinez (Girona) fälls i försvarszonen.50'Fullstöt av Enric Gallego (Teneriffa).47'Offside, Girona. Borja García försökte ett genomspel men Cristhian Stuani var i offsideposition.

46′ Skottet stannade intill höger sida av målet. Aleix García (Girona) skjuter med sin högra fot från höger sida av insidan av området. Assist av Borja García Andra halvlek börjar Girona 0, Teneriffa 1.45′ Byte på Teneriffa, Álex Corredera gick in på planen för att ersätta Pablo Larrea på grund av en skada.45'+7′

45'+7'Iván Martín (Girona) fälldes på högerkanten.45'+7'Fullbrott av Elady (Teneriffa).45'+1'Juan Soriano (Teneriffa) fick gult kort.45' Cristhian Stuani (Teneriffa) Girona) får gult kort 45' Fel av Cristhian Stuani (Girona).

45'Juan Soriano (Teneriffa) fälls i försvarszonen.44'Bernardo Espinosa (Girona) fälls i försvarszonen.44'Ful av Enric Gallego (Teneriffa).40'Goooooal! Girona 0, Teneriffa 1. Mario González (Teneriffa) nick från mitten av straffområdet. Assisterad av Pablo Larrea med ett inlägg i området efter en hörna.

39′ Hörna, Teneriffa. Hörna tagen av Borja García.38′ Hörna, Teneriffa. Hörna tagen av Santiago Bueno.37'Foul av Bernardo Espinosa (Girona).37'Juan Soriano (Teneriffa) fälls i försvarszonen.33'Foul av David Juncà (Girona).

33'Elady (Teneriffa) fälls på högerkanten.33'Ful av Cristhian Stuani (Girona).33'José León (Teneriffa) fälls i försvarszonen.31'Hörn, Teneriffa. Hörnan tagen av Iván Martín. 27'Ful av Aleix García (Girona).

27' Pablo Larrea (Teneriffa) fälls i försvarszonen.26' Handboll av Jeremy Mellot (Teneriffa).25' Försök missat Cristhian Stuani (Girona) skott med höger fot från mitten av straffområdet.Teneriffa. Hörna tagen av Juanpe.21′ Hörna, Girona. Hörnan tagen av Carlos Pomares.

bild 19 Skott missad av Álex Baena (Girona) skott med höger fot från mitten av området nära högra stolpen men gick något ur kurs. Assisterad av Cristhian Stuani.19' Skottet stannade under stolparna på marknivå. Iván Martín (Girona) skjuter med högerfoten från mitten av området.17'Försök missat. Borja García (Girona) slår en nick från mitten av området.10'Fullstöt av Álex Baena (Girona).10'Carlos Pomares (Teneriffa) har fått ett regelbrott i försvarszonen.

10'Försök missat av Álex Baena (Girona) skott med höger fot från utanför straffområdet mycket nära vänster stolpe men gick något utanför från en direkt frispark.8'David Juncà (Girona) fälldes på andra halvan. av Jeremy Mellot (Teneriffa) 8' Skottet stannade under stolparna på marknivå. Mario González (Teneriffa) skott med höger fot från utanför straffområdet. Assisterad av Aitor Sanz.5'Corner, Teneriffa. Hörna tagen av Santiago Bueno.

2'Borja García (Girona) fälls på vänsterkanten. 2'Ful av Mario González (Teneriffa).1'Ful av Cristhian Stuani (Girona).1'Jeremy Mellot (Teneriffa) fälls i områdets försvar.1' Fel av Carlos Ruiz (Teneriffa).

1'Cristhian Stuani (Girona) har fått ett regelbrott på andra halvan. Första halvlek börjar.0'Luppställningar bekräftade av båda lagen. Huvudpersonerna hoppar in på planen för att starta uppvärmningsövningarna