Holland 2 (3) – 2 (4) Argentina: Et geni og hans målmand redder Argentina

Der var flere paranormale fænomener denne fredag ​​på Lusail stadion. Mærkelige begivenheder, der førte til den rystende klassificering af Argentina til VM-semifinalerne på straffespark, efter en kamp, ​​der regerede pladsen til langt inde i anden halvleg. Albiceleste-holdet nåede den ekstreme lidelse, fordi Van Gaal tog et uventet spil ud af sin magiske notesbog i sidste hjørne af anden halvleg, da Mateu Lahoz kaldte et frispark på kanten af ​​det argentinske område. Den geniale manøvre, udført af Weghorst, gjorde det muligt for Holland at udligne kampen og gå ind i forlænget spilletid med højt humør. Hvis det ikke lykkedes, var det fordi Dibu Martínez, målmanden, gav Messi en hånd i den sidste skudrunde og reddede de første to skud fra hollænderne.

• Holland Noppert; Ake, Van Dijk, Timber; Dumfries, De Jong, De Roon (Koopmeiners, 46), Blind (Luuk de Jong, 64); Depay (Weghorst, 78), Gakpo (Lang, 113), Bergwijn (Berghuis, 46)

• Argentina Dibu Martinez; Molina (Montiel, m. 105), Lisandro Martínez (Di María, m., Otamendi, Romero (Pezzella, 78), Acuña (Tagliafico, 78); Mc Allister, Enzo Fernández, De Paul (Paredes, 66); Messi, Julián Álvarez (Lautaro Martínez, 82)

• Mål 1-0, Molina, m. 35. 2-0, Messi, m. 72 (s.), 2-1, Weghorst, m. 84, 2-2, Weghorst, m. 90+10

• Straffe (3-4) Van Dijk (miss), Messi (mål), Berghuis (miss), Paredes (mål), Koopmeiners (mål), Montiel (mål), Weghorst (mål), Fernández (miss), Luuk de Jong (mål), Lautaro (mål)

• Dommer Mateu Lahoz (Spanien). Han formanede Walter Samuel (teknisk), Timber, Acuña, Romero, Weghorst, Luuk de Jong, Lisandro Martínez, Paredes, Berghuis, Van Dijk, Scaloni (teknisk), Messi, Otamendi, Bergwijn, Montiel

Argentina spiller ikke fodbold. Han bruger minutterne på at gnide en pære, så der kommer en ånd ud. Han er et grimt geni, med korte ben, rødmosset skæg og et trist ansigt; et geni, der aldrig smiler. Argentina er en rystende, men håbefuld rub, fordi de andre ti spillere ved, at dette geni, uanset hvor fraværende det kan virke, som om det vandrer gennem andre verdener, normalt inkarnerer sig selv i et magisk og uforudsigeligt øjeblik. Albiceleste-holdets kampe vil afgøre på denne måde i en spændingsfilm, en vandring gennem feltet, der passerer bolden eller forsvare rivalens angreb, indtil geniet pludselig, uden vin à cuento, beslutter sig for at komme ned fra skyerne og materialisere sig til en segment Denne fredag, på Lusail stadion, skete dette næsten paranormale fænomen i det 36. minut. Messi dukkede op. Han kørte en bold til kanten af ​​området og filtrerede en aflevering til Nahuel Molina, som elegant overvandt skoven af ​​hollandske ben. Resultatet var så enkelt som at tegne en streg i sandet. Molina, som måske havde givet det ønske, udnyttede genialiteten og lagde bolden i Nopperts mål. Den hollandske målmand stirrede ud i rummet uden at vide, om han skulle forbande sit forsvar eller ringe til Iker Jiménez for at fortælle ham om det mærkelige, han lige havde oplevet.

Indtil det øjeblik var der intet sket i spillet. Et par angreb her, andre angreb der og følelsen af, at ingen af ​​de to hold ønskede at tage kommandoen over operationerne. Holland nød mere modangrebet, og Argentina gned lampen. Der var en god kombination i albiceleste-området, som Bergwijn endte med at kaste bredt og et frispark, som Dibu Martínez reddede med overbevisning. Men alt det var bare affald, sedler i beskidt, forfængeligt regnskab. Det eneste vigtige skete i det 36. minut, og det dukkede kun op i to eller tre sekunder.

I anden halvleg forsøgte Holland at dominere spillet, men Van Gaals hold er ikke længere den uret orange, der pressede sine rivaler, indtil de var tomme. De vidste ikke, hvordan de skulle angribe det argentinske forsvar, og den hollandske træner endte med at henvende sig til den enorme Luuk de Jong for at se, om en bold faldt på ham i området, og der var held. Argentina brød sig ikke så meget om disse retter, fordi genialitet var på fri fod. Hvis Messi ikke havde haft så dødbringende og unøjagtige holdkammerater, ville måltallet være steget, men vi måtte vente på, at Dumfries begår en sober absurd straffe Acuña, som han kørte over i et hjørne af området, for at Argentina skulle lide anden ved markøren. Messi placerede forsigtigt bolden i nettet før en bestemt lamslået Noppert.

Så, da han så sig selv tage flyet tilbage til Amsterdam, reagerede Holland, som i mangel på mere brugbare ressourcer tyede til de enkleste og mest effektive opskrifter. Van Gaal viste sine evner med udskiftninger, og Weghorst, som lige havde forladt, headede en god bold rent, som en anden indskifter, Berghuis, havde serveret ham fra højre fløj. Kampen, hvor der allerede lejlighedsvise gnister var fløjet, blev meget grim. En fejl fra Paredes på Aké gjorde Oranje-bænken vred, hvis medlemmer kom ud i et kapløb for selv at kræve hovedet af den argentinske midtbanespiller. Mateu led meget for at forsøge at pålægge en vis orden, selvom scrummet til sidst blev løst mellem skub og Paredes fik et gult kort som souvenir. Den spanske dommer tilføjede ti minutter, og Holland forberedte sig på at belejre den argentinske boks i anfald og starter. Det var lyssky og sammenfiltrede angreb, men i sidste øjeblik lykkedes det hollænderne at fremtvinge et frispark på kanten af ​​området. Så skete det ufattelige. Det viste sig, at appelsiner også havde deres skøre genialitet, selvom han gemte det blandt siderne i Van Gaals notesbog. Koopmeiners truede med at skyde på mål, men sendte i stedet bolden videre til Weghorst, der var gemt i forsvaret. Til overraskelse for Argentina som helhed slog den hollandske angriber et krydsskud, som Dibu Martínez ikke nåede.

I forlænget spilletid angreb Argentina mere og havde flere chancer for at afgøre kampen, men det lykkedes ikke at bryde stillingen. Han måtte vente til straffesparkskonkurrencen, hvor Messi opdagede, at han havde en dødbringende, men meget effektiv allieret i Dibu Martínez. Albiceleste har været i semifinalen. Kroatien håb.