Bagnaia nousee palkintokorokkeelle ja on jo kaksi pistettä jäljessä Quartararosta, joka ei tehnyt maalia

Toinen voitto Miguel Oliveiralle, joka voitti Ducatiksen ylivallan heti perässä. Johann Zarco ei halunnut laittaa Bagnaian 16 pistettä, jota suosi Fabio Quartararon nolla, jolla on vain kahden pisteen etu MM-kisoissa. Marc Márquez, joka oli lähellä laatikkoa, sijoittui viidenneksi romattuaan kilpailun viimeisellä osuudella, ja Zarco ohitti hänet taistellessaan Bagnaian kanssa. Aleix Espargaró sijoittui yhdestoista ja leikkasi myös pisteitä Yamahan englantilaisesta. Australiassa saattaa tapahtua johdon vaihtuminen. – Tämä palkintokoroke maistuu minusta voitolta. Tämä on ensimmäinen kerta märällä pinnalla”, Bagnaia selitti saavuttuaan kauden kahdeksannen palkintokorokkeen.

Kilpailu alkoi tunnin myöhässä radalle sataneen rankkasateen vuoksi. Aleix Espargaró määräsi Quartararon kieltäytymään kilpailusta huonon näkyvyyden vuoksi kolmen ja neljän käännöksen välillä. Kilpailun johto rauhoitteli häntä vakuuttamalla, että he aikovat siivota tuon osan. Puhdas tulos olosuhteista huolimatta. Bagnaia esiintyy ykköspaikoilla, kun taas Quartararo kärsi paljon ja putosi viimeisille sijoille. Marc Márquezin älykäs startti, johtoryhmässä ilman riskejä ja radan tilan suosimana. Ilerdense ohitti Bezzecchin ja sijoittui neljänneksi. Marini meni maahan.

Viiden kierroksen jälkeen maailmancup oli kaventumassa. Quartararon ja Bagnaian väliset 18 pistettä sulautuivat kolmannella sijalla olevaan italialaisen ja pisteistä englantilaisen kanssa. Sitä johti Miller, Oliveiran seuraaja. KTM törmäsi Ducatien väliin. Jos australialainen saisi voiton, joka olisi toinen peräkkäinen, hän voisi silti pyrkiä mestaruuteen, mutta portugalilainen ei aikonut tehdä hänelle helpoksi, sillä yksitoista kierrosta jäljellä oli häntä edellä johtamaan. ja yrittää saada vuoden toinen voitto. Aleix joutui suorittamaan pitkän kierroksen Brad Binderin kanssa tapahtuneen tapauksen vuoksi, joka pudotti hänet 14. sijalle. Liian.

Márquez juoksi neljänneksi yrittäen saada kiinni Bagnaiaan, mutta ilman Zarcon vaivaa, viidenneksi melko kaukana. Aleix leikkasi paikkoja Alex Rinsin ja Brad Binderin edellä. Hänen edessään oli hänen joukkuetoverinsa Viñales. Rata oli kuivumassa, kierrosta oli jäljellä yhdeksän ja kaikki kuljettajat olivat märillä renkailla. Renkaat alkoivat kärsiä. Márquez näytti hänelle kadun Bagnaiassa. Ilerdense halusi ensimmäisen palkintokorokkeensa palattuaan kilpailuun. Hän harjasi sen Japanissa ja halusi sen Thaimaahan. Zarco merkitsi nopeita kierroksia nopean kierroksen jälkeen ja ajatteli pääsevänsä mukaan.

Márquez yritti ohittaa kahdentoista mutkan, mutta ylijarrutti ja Bagnaia palasi asemaansa. Zarco käytti taistelua hyväkseen heittäytyäkseen Hondan ja Ducatin päälle. Jäljellä oli viisi kierrosta ja englantilainen ohitti katalaani. Hänen vauhtinsa oli korkein kaikista. Ilman joukkueen käskyjä Zarco taisteli Bagnaian ohittamiseksi. Ainoa asia, jota vaadin Pramacilta, oli, että jos ohitus tapahtuu, se tapahtuisi puhtaalla alueella ja ilman törmäysvaaraa. Mutta ei näyttänyt siltä, ​​että Zarco halusi ottaa riskiä ja ajatteli mieluummin brändiä. Lopulta voitto Oliveiralle, Miller ja Bagnaia laatikossa ja Marc Márquez viidennellä sijalla.

Tony Arbolino voitti karkean kilpailun Moto2:ssa vain 8 kierroksen jälkeen radalle purkaneen rankan myrskyn jälkeen. Tšekkiläinen Salac ja Arón Canet ovat seuranneet häntä boxissa. Koska kahta kolmasosaa ei saatu valmiiksi, puolet pisteistä jaettiin, minkä ansiosta Augusto Fernández, joka oli seitsemänneksi Oguran jälkeen, säilytti puolentoista pisteen johdon. Alonso López oli viides, Fernández seitsemäs, Arenas 14., Acosta 16., Jorge Navarro 20. ja Ramírez 23.

Dennis Foggia on saavuttanut kauden neljännen voiton Moto3:ssa radalla, joka ei ole ollut suotuisa GasGas-kuljettajille. Izan Guevaralla ja Sergio García Dolsilla on ollut monia ongelmia Changin kansainvälisellä radalla, mutta espanjalainen on jo lähtenyt mahdollisuudella kruunata Australiassa kahden viikon kuluttua viidennen sijansa ansiosta. Jos hän lisää seuraavassa kilpailussa kaksi pistettä enemmän kuin italialainen, hän on mestari. Sasaki ja Rossi nousevat palkintokorokkeelle.

Muiden espanjalaisten osalta Masiá oli kahdeksas, Muñoz yhdeksäs, Holgado yhdestoista, Tatay 13., Artigas 14. ja Vicente Pérez 19. 20º Ortola ja 22º Ana Carrasco. Sergio García Dols ja Adrián 'Pitito' Fernandez eivät ole lopettaneet.