Irlanda venç França en el duel de colossos del rugbi

L'Estadi L'Aviva es va presentar abarrotat davant del que era el millor partit de la temporada. S'enfrontaven els números ui dos del món (Irlanda i França) amb un triple objectiu: deixar tocat un rival directe en el seu camí cap al Sis Nacions; determineu qui és l'equip dominador del món del rugbi (actualment els verds van ocupar aquest lloc a l'escalafó) i, fent un pronòstic a mitjà termini, veure les opcions de cadascú per al Mundial que celebrarà al país gal al mes de setembre . Doncs bé, en tots els aspectes van sortir triomfants els verds.

Els milers d'aficionats presents a Dublin i els milions que van seguir per televisió el millor duel possible de l'hemisferi nord van gaudir d'un gran partit. Els dos equips van batallar al màxim darrere de la victòria, weights que al XV del Gall se li van acabar les forces en un segon period en què només van ser capaços de sumar tres punts. Abans havien elevat la iniciativa en els vint primers minuts del xoc (12-13), moment en què Atonio va ser expulsat el “sense bin” i van perdre la iniciativa. Va ser quan els locals van fer olor de la sang i, amb un assaig de Porter i dos trets a pals de Sexton, van arribar al descans amb avantatge (22-16).

La festa maragda va seguir a la represa, ja que malgrat la velocitat que Durant va imprimir als seus els de Farrell es van saber mantenir calmats. Romanien amagats, esperant unes oportunitats que no trigarien a arribar. Com que Byrne va mostrar ferm amb les puntades de peu, una marca de Ringrose a nou minuts del final va deixar tot vist per a sentència (32-19). Al costat de les prèvies de Keenan, Lowe i Porter els va donar el punt bonus addicional que els col·loca com a líders provisionals del torneig. I, el millor de tot, que ja s'han tret un rival del mig.

Escòcia brilla amb força

La present edició del Sis Nacions compta amb un convidat sorpresa des de la premiera jornada: Escòcia. El combinat de Gregor Townsend va donar la campanada la setmana passada en guanyar a domicili Anglaterra i ara ha confirmat el seu estat de forma en arrasar Gal·les al seu feu de Murrayfield (35-7). Aquests dos triomfs, juntament amb els bonus points obtinguts en tots dos, el col·loquen en primera posició del torneig, cosa que no recordaven els més vells del lloc (des del 1996 no guanya els dos primers partits i des del 2000 no es fa amb el torneig).

Encara queda molt per endavant, però ja cal comptar amb els atorgants blaus les seves opcions per ple dret. Es va mostrar encertat als trets a pals i va cobrir la mala primera part de l'estrella local Van der Merwe. Tot i això, així que vingui la segona part (13-7) ho va canviar tot.

L'ala d'origen sud-africà va recuperar les seves carreres abans i els dracs es brodats, sobretot quan van patir l'expulsió temporal de Williams (20-7) al minut 52. A partir d'aquí, el XV del Cardo va jugar un lloc. Russell va distribuir el joc al seu gust i, ja fos amb passades per darrere o amb puntades de peu a la mà, propiciava els assajos dels seus companys. De manera que van arribar al final del partit amb un domini absolut (cinc marques) i deixant els gal·lesos a zero en aquest període. Tot un avís als navegants