Två poäng slipper Albacete mot Barças dotterbolag i rabatt

Albacete Balompié tog redan poäng och besökte Barças dotterbolag i en match som började förlora, kom tillbaka, oavgjort och kunde ha vunnit i det allra sista spelet. Segern för La Mancha-laget var mycket viktig, men nästa vecka kommer de att ta emot ledaren för denna grupp II av First RFEF, Villarreals dotterbolag, på "Carlos Belmonte", och nu är de tvåa i ställningen med fyra poäng .

I det första spelet av Barça-anfallet, innan tio minuter, stod det 1-0 i ett fantastiskt personligt spel av Ferràn Jutglà. Och strax efter hade Ilias Akhomach 2-0, men Bernabé undvek det. Efter paus gick Albacete Balompié på jakt efter oavgjort och Manu Fuster var nära en poäng i en klar heads-up-match.

Manchegos krävde också en straff för en nykter tackling av Kike Márquez, medan reservlaget fick ett mål av Màrmol annullerat för en tidigare offside.

Så småningom belönades situationens envishet i La Mancha med en frispark från fronten av Rubén Martínez och berörd av Márquez, vilket ledde till ett litet misstag av målvakten Carevic. Härifrån förvandlas spelet till gatulöpare. Det var så det kom till minut 87, när en felinställd tackling av Màrmol på Rubén Martínez fick domaren att döma straff. Kike Marquez gör 1-2.

Albacete hade segern i sina händer, men i minut 95 ledde en uppståndelse i deras område till Lucas de Vegas skott, vilket tvingade fram ett kvittering vid två. Det finns i sista spelet, minut 96, en frispark från Kike Márquez som Djetei avslutade med en nick. Mittbacken var helt ensam även om bollen gick utanför. Där var segern!

– FC Barcelona B: Carevic; Ilias Akhomach (Zacarías, m. 59), Ramos Mingo, Comas (Guillén, m. 68), Mika Mármol; Fabio (Peque Polo, 59), Mattheus, Jandro, Ruiz (Lucas de Vega, m. 59); Diounkou (Peque, m. 90) och Jutglá.

– Albacete Balompié: Bernabé; Johannsson, Dejetei, Boyomo, Emmanuelle; Sergi García (Kawaya, m. 83), Riki, Alberto Jiménez (Eric Montes, m. 74), Kike Márquez; Manu Fuster och Dani González (Rubén Martínez, m. 57).

Domare: Busquets Ferrer. Gul till lokalbefolkningen Ruiz, Akhomach och Ramos Mingo. För besökets vägnar, Alberto Jiménez.

Mål: 1-0, m. 8: Jutgla; 1-1, m. 72: Ruben Martinez; 1-2, m. 87: Kike Márquez (straff); 2-2, m. 95: Lucas deVega.

Incidenter: matchen dag 24 i gGroup II i First RFEF spelades på "Johan Cruyff"-stadion inför cirka 600 åskådare. Närvaro av Albacete-fans på läktaren.