Bagnaia kommer på podiet og er allerede to point efter Quartararo, der ikke scorede

Anden sejr til Miguel Oliveira, der sejrede over dominansen af ​​Ducatis, umiddelbart efter. Johann Zarco ønskede ikke at sætte Bagnaias 16 point, som blev favoriseret af Fabio Quartararos nul, som kun har en fordel på to point i VM. Marc Márquez, der var tæt på skuffen, sluttede som nummer fem efter at have kollapset i løbets sidste strækning og blev overhalet af Zarco, da han kæmpede med Bagnaia. Aleix Espargaró blev nummer XNUMX og skar også point fra englænderen fra Yamaha. Australien kan være vidne til et lederskifte. “Dette podie smager som sejr for mig. Det er første gang på det våde”, forklarede Bagnaia efter at have fået sæsonens ottende podie.

Løbet startede en time for sent på grund af den kraftige regn, der faldt på banen. Aleix Espargaró beordrede Quartararo til at nægte at køre på grund af den dårlige sigtbarhed mellem sving tre og fire. Løbsledelsen beroligede ham ved at forsikre, at de ville rydde op i den sektion. Ren output på trods af forholdene. Bagnaia vil dukke op på de første pladser, mens Quartararo led meget og faldt til de sidste pladser. Intelligent start af Marc Márquez, i den førende gruppe uden at tage risici og begunstiget af banens tilstand. Den ilerdense overhalede Bezzecchi og blev nummer fire. Marini gik til jorden.

Efter fem omgange var verdensmesterskabet ved at indsnævres. De 18 point mellem Quartararo og Bagnaia fusionerede med italieneren på tredjepladsen og englænderen ude af pointene. Det blev ledet af Miller, en tilhænger af Oliveira. KTM kolliderede mellem Ducatis. Hvis australieren fik sejren, hvilket ville være den anden i træk, kunne han stadig stræbe efter titlen, men portugiseren ville ikke gøre det let for ham, som med elleve omgange tilbage var foran ham til at tage føringen og forsøge at få årets anden sejr. Aleix måtte gennemføre en lang omgang på grund af en hændelse med Brad Binder, der faldt ham til 14. position. Også.

Márquez løb på fjerdepladsen og forsøgte at indhente Bagnaia, men uden besværet med Zarco, nummer fem på ret lang afstand. Aleix klippede positioner foran Alex Rins og Brad Binder. Foran ham var hans holdkammerat, Viñales. Banen var ved at tørre op, der var ni omgange tilbage, og alle kørerne var på våde dæk. Dækkene begyndte at lide. Márquez viste ham gaden i Bagnaia. Ilerdenseren ville have sit første podie efter at være vendt tilbage til konkurrencen. Han pudsede det op i Japan og ville have det i Thailand. Zarco markerede hurtig omgang efter hurtig omgang og tænkte på at komme ind i salven.

Márquez forsøgte at overhale i sving tolv, men overbremsede og Bagnaia genvandt stillingen. Zarco udnyttede kampen til at kaste sig oven på Hondaen og Ducatien. Der var fem omgange tilbage, og englænderen overhalede catalaneren. Hans tempo var det højeste af alle. Uden holdordrer kæmpede Zarco for at overhale Bagnaia. Det eneste jeg forlangte fra Pramac var, at hvis der var en overhaling var det i et rent område og uden risiko for at styrte. Men det så ikke ud til, at Zarco ville risikere og foretrak at tænke på mærket. Til sidst sejr til Oliveira, med Miller og Bagnaia i skuffen og Marc Márquez på femtepladsen.

Tony Arbolino har vundet et hårdt løb i Moto2 efter kun 8 omgange efter den voldsomme storm, der har læsset af på banen. Tjekkiske Salac og Arón Canet har fulgt ham i kassen. Da to tredjedele ikke blev gennemført, blev halvdelen af ​​pointene fordelt, hvilket gjorde det muligt for Augusto Fernández, som var syvende lige efter Ogura, at fastholde føringen med halvandet point. Alonso López var femte, Fernández syvende, Arenas 14., Acosta 16., Jorge Navarro 20. og Ramírez 23.

Dennis Foggia har opnået sæsonens fjerde sejr i Moto3 på et kredsløb, der ikke har været befordrende for GasGas-rytterne. Izan Guevara og Sergio García Dols har haft mange problemer på Chang International Circuit, men spanieren har allerede forladt chancen for at blive kronet i Australien om to uger takket være sin femteplads. Hvis han i næste løb tilføjer to point mere end italieneren, bliver han mester. Sasaki og Rossi fuldender podiet.

Med hensyn til resten af ​​spanierne, Masiá var ottende, Muñoz niende, Holgado ellevte, Tatay 13., Artigas 14. og Vicente Pérez 19. 20º Ortola og 22º Ana Carrasco. Sergio García Dols og Adrián 'Pitito' Fernandez er ikke færdige.