Barcelona, ​​​​Europamester, der slog Kielce på straffespark

Barcelonas dominans i spansk håndbold er et lige så indiskutabelt resultat som de tolv på hinanden følgende ligakampe, som det viser frem i sine udstillingsvinduer, et hegemoni, som catalanerne overfører og også i Europa. Holdet konditioneret af Carlos Ortega, selvom de følte meget, slog polske Kielce i søndags i den afgørende Champions League-kamp, ​​løst i en straffesparkskonkurrence, og som i den forrige udgave er de endt med at fejre en titel, der gør dem til et unikt hold, i hvert fald indtil videre. Barça optræder nu på listen over vindere af konkurrencen som den første klub, der gentog sig som kontinental mester under det nuværende Final Four-format.

Med Xavi Pascual på bænken åbnede Barcelona den perfekte sæson sidste år og opnåede en fuld af sejre i de 60 kampe, de spillede i alle turneringer.

Carlos Ortega, hans afløser som træner, har formået at bevare vinderdynamikken uden at udvise samme rulle. Faktisk lykkedes det Kielce, deres rival i dag på Lanxess Arena i Köln, at slå dem i dobbeltkampen i Champions League-gruppespillet. I finalen pressede holdet anført af den spanske Talant Dujshebaev endnu en gang en modstander til det yderste, som måtte bide tænderne sammen for at ende med at fejre sejren i straffesparkskonkurrencen efter kampen endte uafgjort (28-28), ligesom forlænget spilletid (32-32). Azulgranaerne har 11 kontinentale gimps, ingen andre end dem.

Aleix Gómez var igen fyrtårnet for Barcelona, ​​​​efter hans præstation i semifinalen. Kantspillerens effektivitet i første halvleg, med seks mål fra syv skud, var nøglen til føringen før pausen. I løbet af de første 20 minutter var catalanerne tre foran, men polakkerne vil lide under intensiteten af ​​deres forsvar i det sidste stykke og ende med at gå i omklædningsrummet med en minimal fordel (14-13).

I begyndelsen af ​​anden halvleg blev Kielce skubbet foran for første gang siden den indledende 0-1, og redningerne af Gonzalo Pérez de Vargas forhindrede større skade for Carlos Ortegas hold. Barcelona formåede at overvinde og vendte en scoring, der endte uafgjort efter regulativets 60 minutter (28-28).

Kielce kom mere bestemt ud i forlænget spilletid med lange boldbesiddelser, som de ikke kunne udføre. En unøjagtighed, der gav vinger til en Barça led i forsvaret og hurtig på kontraangrebet, bortset fra den sidste, der endelig afgjorde i straffesparkskonkurrencen (32-32).

Gonzalo så sig selv som en syv-meter-helt og reddede Álex Dujshebaevs tredje straffe, den eneste miss af de ti skud. Målmanden var således nøglen, som det skete i sidste sæson, da han blev kåret til finalens MVP i sidste udgave, for at bryde ligheden og bryde 'mesterens forbandelse' for at vinde sin ellevte Champions League.

Aleix Gómez, forfatter til 12 mål i semifinalen, scorede 10 mål denne gang og var kampens topscorer.

Teknisk blad

37. Barcelona: Perez de Vargas; Mem (6, 1p), N'Guessan (4), Aleix Gómez (9, 5p), Cindric, Ángel Fernández (3), Fàbregas (2, 1p); Ariño (3), Janc (1), Thiagus Petrus (1), Makuc (1), Langaro (1), Ben Ali, Richardson (3, 1p), Ali Zein (1p).

35. Kielce: Wolff (Kornecki); Sánchez-Migallón, Karacic (2, 1p), Moryto (5p), Gebala, Nahi (2), Vujovic (4), Sicko (3), Alex Dujshebaev (4), Tournat (2, 1p), Kulesh (4), Dani Dujshebaev (5, 1p), Paczkowski (4), Karalek

Score hvert femte minut: 4-2, 7-4, 8-6, 10-8, 12-12, 14-13; 16-16, 19-18, 20-21, 23-24, 25-25, 28-28; (forlængelse) 30-29, 32-32; (straffe) 5-3.