Barcelona slog Chelsea (0-1) i London og fik halvanden fod i Champions League-finalen

Barcelona vender tilbage fra London med halvanden fod i Champions League-finalen efter sejren mod Chelsea, som de slog i en finale for et par år siden. En drømmeweekend, der kan lukke denne søndag med en ny ligatitel, noget der ville ske, hvis Real Madrid ikke slår Villarreal. Med alle de vundne kampe, 105 mål for og kun 5 imod i de 25 stridigheder, har det hvide hold ikke råd til at tabe noget point i de fem resterende ligakampe. Resultaterne indikerer, at de nationale konkurrencer er for små til blaugranas, der leder efter deres sande loft i Champions League.

Kvinders Barcelona-kampe minder mig om min fire-årige datter, da hun kommer med et drilsk smil og udbryder: "Jeg har gode nyheder og dårlige nyheder...". At være for Jonathan Giraldez' Barça-hold har også en god ting, at du ved, at han kommer til at vinde, og en dårlig ting, at du mister de følelser, som hver kamp normalt har. Mod Chelsea viste der sig kun usikkerhed i fire minutter, den tid det tog Graham Hansen at score det første mål, i øvrigt et rigtig flot mål. Nordmanden slog en bold ind på midtbanen på det engelske hold, tæt på bandet, avancerede, fokuseret og længe før han nåede området udløste han et indlæg med venstre fod, der slog Berger.

Englænderne kom hurtigt ud og forsøgte at skræmme catalanerne, men Hansen var med sit mål som picadoren, der lidt tæmmer tyren. Chelseas første chance kom først efter tyve minutter. Kerrs skud afbøjede lidt fra Paredes og blev reddet af Paños med lidt besvær. Britisk advarsel for et Barcelona, ​​der var godt tilpas med scoringen til fordel, noget de er vant til. Kort forinden måtte kampen stoppes på grund af nogle gener fra Berger. Målmanden lagde hånden på hendes lår og blev tilset, men kunne fortsætte.

Sam Kerr, culéernes mareridt

Chelsea kom tættere på, så meget, at Stamford Bridge i det 24. minut udnyttede et mål, som dommeren ikke tøvede med at annullere på grund af en offside af Sam Kerr. Forskrækkelse, der tilskriver en meddelelse, så Barcelona ikke stoler på og vågner op. Kerr blev forvandlet til culéernes mareridt. Efter en halv time var det Bronze, der klarede et skud fra australieren med Paños allerede slået og et tomt mål. De sidste minutter af første del var et sammenstød af stilarter. Mens Barcelona registrerede at nå det engelske område med berøring og besiddelse, sendte Chelsea konstant lange bolde, så snart de kom sig over på udkig efter kontraangrebet. Første akt endte med et spil af Hansen, der ikke endte i mål, selv om han havde scoret, ville det ikke være gået op på måltavlen på grund af Geyses offside.

God strategi, Emma Hayes besluttede at skrive Lauren James ind for Cankovic og udnytte englænderens hurtighed til at kræve Mapi León, som i første del havde set et omstridt gult kort for nogle tvivlsomme hænder. Færdighederne forblev solide, men problemerne kom fra en anden side og i form af skader. Lucy Bronze blev tvunget til at bede om ændringen (min. 67) og haltede synligt væk. Indtast Marta Torrejon. Fem minutter tidligere havde Mariona Caldentey erstattet Geyse.

Højt pres på Chelsea, hvor tilladelsen hurtigt vil vinde bolden tilbage. Barcelona var fint, men stadig mere upræcist. 0-1 var et fremragende resultat til at møde de næste unges syn, men Giráldez ville have mere. Et andet mål ville gøre britisk oprykning til en næsten umulig bedrift. Hvad var vigtigere, at score endnu et mål eller ikke lukke noget ind? Begge muligheder var gode, begge fremragende sammen. Et hovedstød på stolpen af ​​Marta Torrejón, uforståeligt alene inde i feltet, efter hjørnespark (min. 82), var hele anden halvlegs bedste chance.

Seks ændringer på én gang, tre fra Chelsea og tre fra Barcelona for at møde de sidste seks minutter af kampen. Men til sidst rykkede resultatet ikke, og Barça-holdets sejr lader alt være op til dem for at kvalificere sig til Champions League-finalen næste torsdag, hvor Wolfsburg eller Arsenal venter, som argumenterer for den anden semifinale.