Darwin Núñez ja és decisiu

30/07/2022

Actualitzat a les 21:23

Va començar la competició oficial a Anglaterra i el tedi propi de la pretemporada va esfumar d'ipso facto. Quan hi ha alguna cosa en joc, el futbol és tens, rítmic, divertit. També és incert, atzarós, i per tant, enamoradís. Sota els núvols de Leicester, sense estivals a les grades del King Power poblades de rebeques i dessuadores, el Liverpool va aixecar la Community Shield, el primer títol oficial de la temporada a les Illes. Va superar el campió de la lliga anglesa, el Manchester City, en un vendaval de futbol ofensiu pels dos partits que va ser decidit per un debutant: el nou amo de l'atac dels d'Anfield, Darwin Núñez.

El Liverpool havia guanyat la darrera FA Cup i per això formava part de la 'Supercopa' anglesa. Però aquest partit, al marge de decidir un trofeu oficial, tenia un significat sanador després d'un final de curs on va morir a la riba de la Premier i de la Champions League. A més, en el que ja s'ha convertit en el nou clàssic del futbol britànic, el City li havia pres el títol de Lliga a l'últim sospir del campionat. Amb set de venjança, els de Klopp van entrar en el partit mossegant les lentes possessions dels de Manchester, sortint al contraatac amb voracitat i fent una pausa quan el rival defensava en bloc baix. El Liverpool estava competint millor i, mitjançant un xut estètic de llarga distància d'Alexander Arnold (minut 21), el va trobar premiat. Només un lleu toc d'Aké va entelar la bellesa del gol.

Tot i això, el City va reaccionar com el campió que és. Dirigida per la brúixola de Bernat, els de Pep van assetjar la meta de l'espanyol Adrián San Miguel, el suplent habitual d'Alisson. De Bruyne, Mahrez i un desafortunat Haaland van fregar el gol en nombroses ocasions, però el porter andalús va encertar una vegada i una altra. El nòrdic, en el seu debut oficial amb la samarreta celeste, va estar erràtic de cara a porta i molt dubitatiu en el joc de posició. Inici poc ressenyable d'un jugador cridat a marcar una època.

Sigui com sigui, va ser un altre debutant qui va fer l'empat. La joia argentina Julián Álvarez, amb el permís del VAR, va rescatar una pilota perduda al minut 70 per il·lusionar els seus, però l'alegria no va aparèixer gaire. Quan el partit arribava al seu ocàs, Núñez va decantar el matx. Primer, va provocar un penal -una mà de Dias a un cop de cap del xarrua- que Salah no va desaprofitar. Després, ja en el temps afegit, l'ariet va culminar un gran enviament de Robertson per signar el 3-1 final i protagonitzar en solitari el primer títol de la temporada.