Nederland - Qatar live vandaag: WK-wedstrijd Qatar, Groep A

iconoEinde van de wedstrijd, Nederland 2, Qatar 0,90'+7′iconoLaatste ronde, Nederland 2, Qatar 0,90'+4′iconoVrije trap Wout Weghorst (Nederland) 90'+4'iconoMusaab Khidir (Qatar) is betrapt in de verdedigingszone.

90' + 2' Steven Berghuis (Nederland), schiet paal, Schot met links vanaf de rechterkant van het strafschopgebied.90′iconoVrije trap van Teun Koopmeiners (Nederland).90′iconoAkram Afif (Qatar) krijgt een overtreding in het tegenoverliggende veld.89′iconoOvertreding door Jurriën Timber (Nederland).

89 'iconoMohammed Muntari (Qatar) krijgt een overtreding in het tegenoverliggende veld.88′iconoSchot met rechts van Pedro Miguel (Qatar) van buiten het strafschopgebied links naast het doel. Assist van Akram Afif.87′iconoOvertreding door Wout Weghorst (Nederland).87′iconoAbdelkarim Hassan (Qatar) is betrapt in de verdedigingszone.

87 'iconoWissel in Nederland, Kenneth Taylor betreedt het veld ter vervanging van Frenkie de Jong.85'iconoWissel in Qatar, Musaab Khidir betrad het veld ter vervanging van Ismaeel Mohammad.85′iconoWissel in Qatar, Ahmed Alaa betrad het veld als vervanger van Abdulaziz Hatem.85′iconoBuitenspel, Nederland. Teun Koopmeiners bracht een steekpass binnen, maar Wout Weghorst stond buitenspel.

83 'iconoWissel in Hollanda, Wout Weghorst kwam het veld in als vervanger van Cody Gakpo.83′iconoWissel voor Hollanda, Teun Koopmeiners kwam het veld op ter vervanging van Marten de Roon.82′iconoVirgil van Dijk (Nederland) krijgt een overtreding in het verdedigingsvak.82′iconoOvertreding van Mohammed Muntari (Qatar).

77 'iconoGestopt schot. Schot met rechts van Abdulaziz Hatem (Qatar) van buiten het strafschopgebied.74'iconoHoek, Nederland. Corner genomen door Meshaal Barsham.73′iconoHoek, Nederland. Corner genomen door Boualem Khoukhi.73′iconoOvertreding door Jurriën Timber (Nederland).

73 'iconoMohammed Muntari (Qatar) kreeg een overtreding op de rechterflank. 69' VAR-review: Holland Goal (Steven Berghuis). 68' DOELPUNT GEANNULEERD DOOR VAR: Steven Berghuis (Nederland) scoorde maar na VAR-review gaat het doelpunt niet naar de markering 68′iconoHandbal door Cody Gakpo (Nederland).

67 'iconoOvertreding door Vincent Janssen (Nederland) 67'iconoOp Boualem Khoukhi (Qatar) werd een overtreding gemaakt in het verdedigingsvak.66'iconoWissel in Hollanda, Vincent Janssen kwam in het veld ter vervanging van Memphis Depay.66'iconoWissel in Nederland, Steven Berghuis kwam het veld in als vervanger van Davy Klaassen.

64 'iconoWissel in Qatar, Ali Asad betreedt het veld en vervangt Hassan Al Haydos wegens blessure.64′iconoWissel in Qatar, Mohammed Muntari kwam het veld in als vervanger van Almoez Ali.64′iconoWissel in Qatar, Karim Boudiaf kwam in het veld ter vervanging van Assim Madibo.62′iconoJurriën Timber (Nederland) is betrapt in de verdedigingszone.

62 'iconoOvertreding door Hassan Al Haydos (Qatar) 61'iconoOvertreding door Daley Blind (Nederland) 61'iconoIsmaeel Mohammad (Qatar) krijgt een overtreding in het verdedigingsvak.57′iconoOvertreding van Hassan Al Haydos (Qatar).

57 'iconoOp Davy Klaassen (Nederland) werd een fout gemaakt in het verdedigingsvak.55′iconoOvertreding door Jurriën Timber (Nederland) 55'iconoAkram Afif (Qatar) krijgt een overtreding in het tegenoverliggende veld.52′iconoNathan Aké (Nederland) krijgt een gele kaart vanwege een gevaarlijke overtreding.

52 'iconoOvertreding door Nathan Aké (Nederland) 51'iconoJurriën Timber (Nederland) krijgt een overtreding in het verdedigingsvak.52′iconoIsmaeel Mohammad (Qatar) krijgt een overtreding in het verdedigingsvak.51′iconoOvertreding van Hassan Al Haydos (Qatar).

49 'iconoGoooool! Holland 2, Qatar 0. Frenkie de Jong (Holland) schiet met de rechtervoet van heel dichtbij.49′iconoGestopt schot. Memphis Depay (Nederland) schiet met rechts van heel dichtbij.46'iconoOvertreding door Denzel Dumfries (Nederland) 46'iconoEen overtreding op Akram Afif (Qatar) op de linkerflank.

iconoTweede helft begint Nederland 1, Qatar 0.45'+4′iconoFinale heenwedstrijd, Nederland 1, Qatar 0,45'+3′iconoPoging gemist. Schot met rechts van Memphis Depay (Nederland) van buiten het strafschopgebied.44'iconoJurriën Timber (Nederland) is betrapt in de verdedigingszone.

44 'iconoOvertreding door Abdulaziz Hatem (Qatar).41′iconoBuitenspel, Nederland. Marten de Roon probeerde een steekpass maar Cody Gakpo stond in buitenspelpositie.39′iconoOvertreding door Assim Madibo (Qatar) 39'iconoMemphis Depay (Nederland) krijgt een overtreding in het tegenoverliggende veld.

37 'iconoDenzel Dumfries (Nederland) krijgt een overtreding in het verdedigingsvak.37′iconoOvertreding door Homam Ahmed (Qatar).34'iconoOvertreding door Marten de Roon (Nederland) 34'iconoBoualem Khoukhi (Qatar) krijgt een overtreding in het tegenoverliggende veld.

32 'iconoOvertreding door Denzel Dumfries (Nederland) 32'iconoHomam Ahmed (Qatar) krijgt een overtreding in het verdedigingsvak.28′iconoOvertreding door Jurriën Timber (Nederland) 29'iconoEindig staand onder stokken op grondniveau. Schot met rechts van Ismaeel Mohammad (Qatar) van buiten het strafschopgebied.

28 'iconoHomam Ahmed (Qatar) krijgt een overtreding in het verdedigingsvak.26′iconoGoooool! Nederland 1, Qatar 0. Schiet Cody Gakpo (Nederland) met de rechtervoet vanuit het midden van het strafschopgebied. 26′iconoPoging geblokt Schot met rechts van Memphis Depay (Nederland) vanaf de linkerkant van het doelgebied. Assist van Daley Blind. 25′iconoSchot met rechts van Abdelkarim Hassan (Qatar) vanuit het midden van het strafschopgebied te hoog. Op aangeven van Akram Afif met een voorzet in het strafschopgebied uit een corner.

24 'iconoHoek, Qatar. Corner genomen door Virgil van Dijk.23′iconoHoek, Qatar. Corner genomen door Jurriën Timber.21′iconoOvertreding door Denzel Dumfries (Nederland) 21'iconoHomam Ahmed (Qatar) is betrapt in de verdedigingszone.

19 'iconoHandbal door Homam Ahmed (Qatar).19′iconoKopbal van Davy Klaassen (Nederland) vanuit het midden van het strafschopgebied naar links naast het doel. Op aangeven van Cody Gakpo met een voorzet in het strafschopgebied na een hoekschop.18'iconoHoek, Nederland. Hoekschop genomen door Abdelkarim Hassan.18′iconoPedro Miguel (Qatar) is betrapt in de verdedigingszone.

18 'iconoVrije trap Memphis Depay (Nederland) 16'iconoBuitenspel, Nederland. Memphis Depay probeerde een steekpass maar Cody Gakpo stond buitenspel.16'iconoHoek, Nederland. Hoekschop genomen door Hassan Al Haydos.14′iconoSchot met rechts van Memphis Depay (Nederland) vanuit het midden van het strafschopgebied te hoog. Assist van Davy Klaassen.

14 'iconoPoging geblokt. Schot met rechts van Frenkie de Jong (Nederland) van buiten het strafschopgebied. Op aangeven van Memphis Depay.13′iconoJurriën Timber (Nederland) krijgt een overtreding in het veld aan de overkant.13'iconoVrije trap van Abdelkarim Hassan (Qatar).13′iconoBuitenspel, Nederland. Jurriën Timber zette een diepe stap maar Memphis Depay werd in buitenspelpositie betrapt.

12 'iconoPoging gemist Schot met links van Cody Gakpo (Nederland) vanuit het midden van het strafschopgebied.iconoOvertreding door Denzel Dumfries (Nederland) 11'iconoAkram Afif (Qatar) krijgt een overtreding in het verdedigingsvak.9′iconoOvertreding door Daley Blind (Nederland).

9 'iconoIsmaeel Mohammad (Qatar) krijgt een overtreding op de rechterflank.8′iconoOvertreding door Davy Klaassen (Nederland).8′iconoHomam Ahmed (Qatar) krijgt een overtreding in het verdedigingsvak.7′iconoPoging geblokt. Schot met rechts van Cody Gakpo (Nederland) van buiten het strafschopgebied. Assist van Frenkie de Jong.

4 'iconoSchot met rechts van Daley Blind (Holland) vanuit een moeilijke hoek aan de linkerkant.4'iconoEindig staand onder stokken op grondniveau. Daley Blind (Holland) schiet met rechtsvoet vanaf links. Assist van Davy Klaassen.3′iconoEindig staand onder stokken op grondniveau. Schot met rechts van Hassan Al Haydos (Qatar) van buiten het strafschopgebied.3'iconoBuitenspel, Nederland. Virgil van Dijk zette een diepe stap maar Denzel Dumfries werd in buitenspelpositie betrapt.

1 'iconoSchot met rechts van Memphis Depay (Nederland) vanuit een groothoek vanaf rechts rechts naast het doel. Op aangeven van Virgil van Dijk na een steekpass.iconoStarten heeft voorrang.iconoOpstellingen bevestigd door beide teams, die het veld betreden om aan de opwarmingsoefeningen te beginnen