Augusto Fernández, Moto2:n maailmanmestari

Augusto Fernández Guerra (Madrid, 1997) on uusi Moto2:n maailmanmestari, joka osoittaa Baleaarien moottoripyöräilyn hyvää terveyttä (vaikka hän syntyi Madridissa, muutti pian ja varttui Mallorcalla), kun kaksi viikkoa sitten Izan Guevara oli se, joka nosti tittelin Moto3:ssa. "Tunnen oloni vahvaksi", hän varoitti tänä viikonloppuna, ja se näkyy vapaissa harjoituksissa ja aika-ajoissa, aloittaen ruudukon kolmanneksi ja 9,5 pisteen etumatkan parhaaseen kilpailijaansa, viidenneksi aloittaneeseen Ai Oguraan. Mutta taistelu ilmestyi vain seitsemän kierrosta, aika, joka kesti japanilaisella pudota maahan, kun hän juoksi kolmanneksi Pedro Acostan ohitettuaan ja juuri Auguston edellä. Kun 17 kierrosta jäljellä, mallorcalainen kuljettaja tiesi jo olevansa mestari ja oli hetken palkintokorokkeella. Hän saattoi lähteä kisaan, koska hänellä ei ollut enää mitään menetettävää. Hän oli maailmanmestari. Lopulta Augusto oli toinen kilpailun voittajan Acostan jälkeen.

Kuten käytännössä kaikki paddockin ratsastajat, hänen intohimonsa moottoripyöriin ja nopeuteen alkoi jo hyvin nuorena, ja hän kilpaili jo kahdeksanvuotiaana ja herätti huomion voittamalla alueen mestaruuden 65cc-luokassa ja sitten 85cc-luokassa. 500cc. Nuori lahjakkuus asettui José Manuel Lorenzon, mestari Jorge Lorenzon, historian parhaan baleaarien lentäjän, isän ja valmentajan käsiin. Lorenzon johtamana hän siirtyi 2013 cc:n luokkaan vuonna 500, kun hän kilpaili kansainvälisessä nuorten Euroopan Cupissa Honda CBR XNUMXR:llä. Jakaessaan aikataulun Superbike World Championshipin kanssa, hän sijoittui toiseksi ensimmäisellä kaudellaan ennen kuin voitti tittelin vain toisella kaudellaan.

Kun Augusto valittiin Vuoden tulokkaaksi Superbike-maailmanmestaruussarjan Stock 600 -luokassa vuonna 2015, Augusto varmisti paikan Moto2:n maailmanmestaruussarjassa kaudelle 2017. Hänen uransa kiinnitti Pons HP40:n huomion, joka pyysi häntä nimittämään Héctor Barberán. Espanjalainen joukkue oli irtisanonut tähtikuljettajansa sopimuksen sen jälkeen, kun hän oli alkometrissä, ja Augusto Fernandez oli välillinen hyöty, vaikka hän osasi käyttää tilaisuuden hyväkseen: hän sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon kolmesti, ja oli jopa Punton debyytti maailmancupin palkintokorokkeella Japanin GP:n aikana.

2019 oli hänen käännekohtansa ja hänen ratkaisevin kautensa. Se oli hänen kolmas kausi Moto2:ssa, hän voitti kolme kilpailua, hän kärsi enemmän palkintokorokkeista ja päätti kampanjan viidenneksi. Mutta hänen tiensä ylitti loukkaantuminen. ”Leikkaus sujui erittäin hyvin ja odotan jo innolla, että pääsen takaisin pyörän selkään. Vaikka olen hieman kipeä, voin hyvin ja olen jo kärsimätön päästäkseni takaisin pyörän selkään Valenciassa. Seuraan kaikkia lääketieteellisiä indikaatioita saapuakseni parhaaseen mahdolliseen kuntoon ja pystyäkseni antamaan parhaani vuoden kolmessa viimeisessä kilpailussa”, pilotti selitti sosiaalisessa mediassa. Lääkäri Xavier Mir vastasi oikean kyynärvarren kirurgisesta toimenpiteestä osastosyndrooman aiheuttaman kivun ratkaisemiseksi.

Hän osoittautui toipuneen erittäin hyvin. 2021 nousi kuudella palkintokorokkeella ja toisella viidennellä yleisellä sijalla maailmancupin välisarjassa. Hän ei ollut voittanut yhtään kilpailua, mutta sijoittui kolmen parhaan joukkoon kuudessa viimeisestä yhdeksästä. Seuraava tavoite oli mestaruus. Tänä vuonna hän hyppäsi Red Bull KTM Ajolle ja on saavuttanut unelmansa. Hän saapui Valenciaan neljällä voitolla, kahdeksalla palkintokorokkeella ja suosikkiyhtyeellä mestaruuden voittamiseksi. Lisäksi mielenrauhalla, että tulevaisuutesi on ratkaistu. Fernández on seuraavan kerran Pol Espargarón joukkuetoveri upouudessa GASGAS Factory Racing Teamissä MotoGP:ssä.

Hän ylitti maaliviivan päästämällä irti pyörästä ja tekemällä jooga-asennon ruudullisen lipun alla. Se oli nyökkäys hänen äidilleen, joka auttoi häntä voittamaan vastoinkäymisiä meditoimalla. Ja vaikka Augusto Fernández itki moottoripyörällä ja joutui valencialaiseen radalla, hänen isänsä ei myöskään voinut hillitä tunteitaan. "Minun täytyy nipistää itseäni uskoakseni se. Perhe on kärsinyt paljon”, Agusto Sr huomautti. Juhlittuaan kahden jäniksi pukeutuneen ystävän kanssa ja otettuaan viimeisen kunniakierroksen mestari saapui parc ferméen, poltti renkaan ja vastaanotti onnittelut Acostalta ja hänen tiimiltään. ”Se on uskomatonta, minulla ei ole sanoja kuvaamaan sitä, haluan vain kiittää koko tiimiä, kaikkia ihmisiä, jotka ovat tukeneet minua. En vieläkään usko sitä. Minun täytyy ottaa se sisään. Halusin saada voiton, mutta Pedro Acosta oli tänään uskomaton”, pilotti kommentoi.