Spanien 23 – 26 Danmark: Spanien støder sammen med Danmark i semifinalen

Det perfekte spil var tiltrængt, og det kom ikke, men der var Spanien, der tjente muligheder med glans, med en mindre fælles Gonzalo Pérez de Vargas (35 % effektivitet) og med en chance for at score med et mål på syv meter i fravær på 45 sekunder. Men comebacket udeblev, og Danmark, igen Danmark, skilte landsholdet fra kampen om verdensguld. Som det allerede skete i 2021. De nuværende planetmestre har spillet 27 kampe uden nederlag og stræber efter deres tredje scepter i træk. Spanien, stolthed indtil det sidste, vil kæmpe om bronze, som det allerede skete i 2021.

• Spanien Perez de Vargas (1); Maqueda, Fernández (3), Solé (4, 3p), Cañellas (2), Guardiola, Peciña; Alex Dujshebaev (3), Figueres (1), Serdio (3), Casado, Valera (1), Sanchez-Migallon (1), Daniel Dujshebaev (1), Odriozola (1).

• Danmark Niklas Landin (Møller); Magnus Landin (2), Saugstrup (5), Gidsel (3), Hansen (4, 2p), Pytlick (6), Kirkelokke (1); Jacobsen (3), Mollgaard, Hald (1), Jørgensen (1)

• Score hvert femte minut 3-3, 4-6, 5-9, 7-10, 10-12, 10-15 (halvleg); 13-17, 15-20, 17-20, 20-21, 20-23, 23-26 (finale).

• Dommere Schulze og Tonnies (Tyskland). De udelukkede Maqueda (to gange) og Odriozola for Spanien og Magnus Landin, Kirkelokke og Saugstrup for Danmark.

Der havde været 48 tidligere kampe, med 21 sejre for Norden, men ikke den sidste, i den europæiske semifinale i 2022; heller ikke den fra et andet VM med gode minder for landsholdet: det fra 2013, hvor han besejrede danskerne for at opnå den anden verdensmesterskab.

Ti år er gået, og de to hold har udviklet sig, tvunget til at foretage ændringer i visse positioner på grund af alder, men lige så faste i det væsentlige. De er meget hårde, accepterede omklædningsrummet, som så, hvordan Joan Cañellas, en storslået guide under dette VM, følte sig haltende efter to minutter af kampen - restitueret ved slutningen af ​​første halvleg. En betonklods i forsvaret. Og for at føje til smerten bag den mur, en Niklas Landin, der blev uendelig. Der, armene også trætte fra kvartfinalen, stødte Spanien sammen igen og igen. Maqueda, Casado, Solé og selv Dujshebaev-brødrene så deres målchancer glide i hænderne på den danske målmand. Mens Pytlick og Saugstrup Jensen åbnede en afgrund: Fire mål foran (6-10 i minut 18), der ikke var flere takket være en Pérez de Vargas, der forstod at dæmme det danske ønske og holde sit hold inde i kampen.

Ribera prøvede det også med måltavlen, klar over, at de måske 80 minutters slitage mod Norge stadig vejede tungt, og at danskerne dog næppe havde oplevet vanskeligheder i deres kampe, var i stand til at bryde sammenstødene og udnytte en tilstrækkelig fordel ikke at skulle lide i de andre kampe: 43-28 mod Belgien, 36-21 mod Bahrain, 34-21 mod Tunesien, 33-24 mod USA, 30-25 mod Egypten, 40-23 mod Ungarn og kun én anspændt kamp, ​​mod Kroatien 32-32. Ribera bad om mere hjælp bagud, soliditet til at kunne være Spanien på kontraangrebet. Der fortsatte Pérez de Vargas med at lave sit hjemmearbejde, der begyndte Ángel Fernández at dukke op fra fløjen, der spillede de med et 5:1-forsvar med Kauldi Odriozola, der destabiliserede danskerne og viste deres ben for at genvinde visse ulemper, og strammede stillingen til lige en Golf. Men det blev udvandet i en aktion med stoppet bolden. Landin lod som om, at Dani Dujshebaev var forsvundet til hans ansigt, men VAR afviste danskerens version. Kampens spænding vil dog resultere i en række skub og en pause i det gode arbejde i Spanien, der bragte landsholdet i ubalance. Derfra stoppes den spanske reaktion, og danskerne vendte tilbage for at give stræk, 15-10 ved pausen.

Som du gjorde før Norge, ville Spanien ikke stoppe med at kæmpe, spillerne var overbeviste om, at Landing ville droppe sin effektivitet, og de skulle være der, når det skete. I lyset af problemer, løsninger; og Ribera tilbød formlerne for at fjerne blokeringen af ​​stopperen til angrebet. Pérez de Vargas, der vidste hvordan han skulle drive sit hold frem og endda scorede fra mål til mål, de utrættelige Odriozola, Sánchez Migallón, Solé, Cañellas og Serdio flyttede måltavlen ind på banen. Delvis 3-0, så danskerne begyndte at mærke presset af, at denne rival skulle forfølge dem indtil finalen (21-20 i minut 50).

Der var altid mere friskhed i ideerne og frem for alt i kroppen på danskerne, der reagerede på den 0-3 med 4-0. Selvom Spanien stadig ville arbejde på muligheder for at fortsætte, vente på det mirakel, de byggede mod Norge, uden at kunne give op: et minut, to mål, timeout, syv meter. I den lancering, resuméet af semifinalen: spansk engagement, en fremragende Landin. Danmark stopper endnu en gang Riberas mænd i en verdenssemifinale. At røre ved sig selv ryster skuffelsen af ​​sig, for i morgen er der mulighed for at tilføje bronze, han har en ekstraordinær track record i det sidste årti.

“I den første del missede vi mange skud, Landin stoppede os meget. Allerede i anden har vi spillet bedre, med Gonzalo som har reddet mange, vi har scoret et mål, men det kunne det ikke have været. Vi er skruet sammen, men vi skal fortsætte. Vi har prøvet alt”, kommenterede Kauldi Odriozola efter styrtet.