Frankrig 3 – Polen 1: Mbappé er en misbruger, der drev franskmændene frem i kvartfinalen

Frankrig kom ud på banen overbevist om deres egen overlegenhed, med et noget fornærmende selvværd, grænsende til arrogance. Han ved, at han ikke engang behøver at dominere spillet, for at et mål ender med at falde, som Newtons æble faldt, ved ren tyngdelov. Han har arvet Tysklands gamle selvtillid og er ikke engang bekymret for at lave kniplinger for at åbne komplicerede adgangsveje til det rivaliserende mål. Det er nok for ham at plante sig for alvor i midten af ​​feltet og stole på, at hans fløjspillere henter en drikkelig aflevering, måske fra Griezmann, og går fra nul til hundrede på to sekunder. Dembele er den ukontrollable og irrationelle version af Mbappé, men da begge fremskynder fjendens forsvar, begynder han at ryste, fordi alt bliver muligt.

Deschamps er ikke interesseret i at overdøve det rivaliserende hold i hans område, selvom det ser ud til, at franskmændene kunne, hvis de ville. Men foretrækker at observere dem i minutter og minutter, før de giver dem flere sidste slag.

• Frankrig: Lloris (cap) – Konde (Disasi 90+3), Varane, Upamecano, Theo Hernández – Tchouameni (Fofana 66), Griezmann – Dembele (Kingsley Coman 76), Rabiot, Giroud (Marcus Thuram 76), Mbappé.

• Polen: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior (Bednarek 87), Bereszynski – Zielinski, Krychowiak (Bielik 71), Szymanski (Milik 64), Kaminski (Zalewski 71), Frankowski (Kamil Grosicki 87) – Lewandowski (cap).

• Mål: 1-0, min.44: Giroud; 2-0, min. 74: Mbappe; 3-0, min. 91: Mbappé; 3-1, min. 99: Straffe Lewandowski

• Dommer: Jesus Valenzuela (VEN). Han formanede Aurélien Tchouméni (min.32) fra Frankrig og Bartosz Bereszynski (min.47) og Matty Cash (min.88) fra Polen.

Det første slag kom i det 43. minut, selvom der inden da havde været forsøg, der var godt løst af Szczesny. Polakkerne var i stand til at ændre kampens fortegn og placere Frankrig i en kompromitterende situation, men en dobbelt forsvinden fra Zielinski bragede ind i Lloris, og Kaminskis svar blev taget af Varane under overliggeren. Ved næste spil blev en flot aflevering fra Mbappé til Giroud dog godkendt af Milan-veteranen til at bringe Frankrig foran på måltavlen.

Ingen nåde for Polen at gå med ørerne nede i pausen, men der er noget ubønhørligt i Frankrigs triumfer, en regel, der overholdes med de fysiske loves stædighed: deres bolde går ind, og deres rival gør ikke.

Det andet slag kom i det 73. minut, og det var en fremragende opsummering af Frankrig. Polen bragte, med deres formindskede midler, at sætte Lloris i nogle problemer, da Griezmann fangede bolden i området og sparkede den. Bolden faldt til Giroud på midtbanen. Han styrede den og gav den videre til Dembele, som pressede på for at løbe, som om han havde fået nye batterier. Han så Mbappé, der var fremme i venstre side af angrebet, og gav ham bolden. Den engelske nummer 10, der ser ud til at modtage Messis krone i dette VM, scorede målet med kraft og enkelthed.

Det tredje slag kom i det 90. minut.Mbappé greb en bold i området, slap af med sin forsvarsspiller og smed en præcision og missil mod holdet, der ville have løftet Kim Jong Un fra hans sæde ved ethvert stop. Szczesny kunne kun følge bolden med hånden langvejs fra, som om han bøjede sig for den.

Frankrigs sejr bekræftede Lewandowskis farvel. For Warszawa-angriberen skal det at gå fra at spille med Bayern eller Barça til at gøre det med sit landshold være som at blive sat på det gifte hold i sin by, en konstant melankoli og en kontinuerlig kamp uden næsten ikke at klø i bolden. De kan i hvert fald med en vis stolthed hævde, at denne søndags Polen ikke forsvandt, som det gjorde mod Argentina, men kæmpede med sine formindskede våben, da det så det franske kavaleri galoppere op og forsøgte at score et mål.

Lewandowski fik den i kampens sidste åndedrag, fra straffespark og med spænding. Han missede sit første skud, men dommeren gentog det helt sikkert, fordi Lloris var gået foran. På sin anden chance ramte Barcelona-angriberen det røde. I Qatar har han scoret to mål og har formået at bryde sin forbandelse med VM, men han løber i ottendedelsfinalen. Nu er det tid for Mbappé og dette Frankrig, der påtvinger sig sine rivaler med bøllernes lidt irriterende arrogance.