Lopetegui debuta amb eufòria a la Premier League

In a Boxing Day protagonitzat, com sol, per una quantitat de gols, bon futbol i sorpreses, un espanyol finalment va somriure després d'un 2022 complicat en l'àmbit professional. En el seu debut a la Premier League, el nou entrenador dels Wolves Julen Lopetegui va aconseguir una victòria guaridora a casa d'un rival directe per eludir el descens, l'Everton.

Després de diversos dies d'excessos, a l'hora de la sobretaula del dia de Sant Esteve, el futbol anglès regalava a l'aficionat un carrusel de duels que conviden a no fer res més aquesta jornada nadalenca. Hi destacava l'estrena de Lopetegui en un projecte de porta gran o infermeria: salvar el cuer Wolves en el curs que va ser acomiadat d'un Sevilla que va fer campió. Mentre els sevillans encara viuen temps de guerra, un triomf a la Carabao Cup davant el feble Gillingham (from League Two) dimarts passat va servir de preludi al bon començament del basc a la seva nova empresa anglesa. Però ahir, davant del també necessitat Everton de Frank Lampard, la jove tarda va començar en malson amb un matiner gol de Jerry Mina. Tot i això, en un matx molt obert, amb mil i una oportunitat de gol, els Wolves van igualar el xoc amb un bell gol de Podence, van fregar el segon per mitjà d'un Diego Costa al qual l'edat no suavitza el temperament i van guanyar el matx al minut 95 després d'una rematada de Nouri al centre d'Adama Traoré; un gol, un alleujament, que Lopetegui va celebrar amb crits al cel i abraçades grupals sobre la gespa de Goodison Park. A més, els tres punts van treure els Wolves de l'última plaça de Lliga que ara ocupa el Southampton després dels, també ahir, contra el Brighton (1-3).

El joveníssim espanyol Stefan Bajcetic va brillar al Liverpool

Bajcetic i Klopp ultimaran la trobada a Villa Park

Bajcetic i Klopp ultimaran l'entrevista de Villa Park AFP

Després del Brentford – Tottenham (2-2) del migdia on Harry Kane es retrobarà amb l'espectacle del seu neguit mundialista, i els Crystal Palace – Fulham (0-3) i Leicester – Newcastle (0-3) que també disputem a les quatre, un joveníssim gallec anomenat Stefan Bajcetic (Vigo, 2004) i la seva empremta en la victòria del Liverpool a Villa Park. El talentós migcampista, que ja ha jugat amb els de Klopp en diversos partits de Premier i Champions League, va entrar al verd quan va estar 10 minuts i el seu equip va guanyar 1-2 amb gols de Salah i Van Dijk. Watkins havia tallat distàncies amb una bona rematada de cap a la tornada de vestidors i els d'Emery feien olor l'empat davant la fragilitat de la Defense visitant, però el del planter del Celta va aprofitar una potent carrera per banda de Darwin Núñez (un altre cop enemistat amb el gol), va recollir la pilota dins de l'àrea, va regatejar amb classe Olsen i, sense porter sota pals, va anotar la seva primera diana com a professional per tancar la tercera victòria consecutiva del Liverpool en lliga.

En una temporada on la regularitat brilla per la seva absència al sis vegades campió d'Europa, l'internacional sub-19 espanyol reclama minuts i importància.