Twee punten ontsnappen Albacete tegen dochteronderneming van Barça in korting

Albacete Balompié pakte al punten en bezocht het reserveteam van Barça in een wedstrijd die begon te verliezen, kwam terug, ze kwamen gelijk en hadden in de allerlaatste wedstrijd kunnen winnen. De overwinning van de ploeg uit La Mancha was heel belangrijk, maar volgende week verwelkomen ze de leider van deze groep II van Primera RFEF, de dochteronderneming van Villarreal, bij de 'Carlos Belmonte', en nu staan ​​ze met vier punten tweede in het klassement.

In de eerste aanvalsactie van Barça, nog geen tien minuten later, stond de stand op 1-0 dankzij een geweldige persoonlijke actie van Ferràn Jutglà. En kort daarna maakte Ilias Akhomach er 2-0 van, maar Bernabé voorkwam de bal. Na rust ging Albacete Balompié op zoek naar de gelijkmaker en Manu Fuster was in een foutloze één-op-één-wedstrijd één punt verwijderd van die treffer.

De ploeg van La Mancha claimde bovendien een strafschop voor een nuchtere tackle van Kike Márquez, terwijl de reserveploeg een doelpunt van Màrmol afgelast zag vanwege eerder buitenspel.

Uiteindelijk werd het aandringen van de La Mancha-situatie beloond met een overtreding aan de voorkant die Rubén Martínez pakte en die Márquez raakte, wat een lichte fout opleverde van doelman Carevic. Vanaf hier wordt het spel een straatloper. Zo kwam het tot de 87e minuut, toen een verkeerd getimede tackle van Màrmol op Rubén Martínez ervoor zorgde dat de scheidsrechter een penalty toekende. Kike Márquez scoort 1-2.

Albacete had de overwinning in handen, maar in de 95e minuut leidde commotie in hun gebied tot een schot van Lucas de Vega, dat een 96-XNUMX gelijkspel afdwong. In de laatste actie, minuut XNUMX, werd een vrije trap van Kike Márquez binnengekopt door Djetei. De centrale verdediger stond helemaal alleen, al ging de bal naast. Daar was de overwinning!

– FC Barcelona B: Carevic; Ilias Akhomach (Zacarías, overleden 59), Ramos Mingo, Comas (Guillén, overleden 68), Mika Mármol; Fabio (Peque Polo, 59), Mattheus, Jandro, Ruiz (Lucas de Vega, overleden 59); Diounkou (Peque, overleden 90) en Jutglá.

– Albacete Balompié: Bernabé; Johannsson, Dejetei, Boyomo, Emanuelle; Sergi García (Kawaya, overleden 83), Riki, Alberto Jiménez (Eric Montes, overleden 74), Kike Márquez; Manu Fuster en Dani González (Rubén Martínez, overleden 57).

Scheidsrechter: Busquets Ferrer. Geel voor de lokale bevolking Ruiz, Akhomach en Ramos Mingo. Aan de bezoekende kant: Alberto Jiménez.

Doelpunten: 1-0, m. 8: Jutgla; 1-1, m. 72: Rubén Martínez; 1-2, m. 87: Kike Márquez (strafschop); 2-2, m. 95: Lucas de Vega.

Incidenten: de wedstrijd op speeldag 24 van Groep II van de Eerste RFEF werd gespeeld in het Johan Cruijff-stadion voor ongeveer 600 toeschouwers. Aanwezigheid van Albacete-fans op de tribunes.