Ranska 3 – Puola 1: Mbappé on hyväksikäyttäjä, joka ajoi ranskalaiset puolivälierissä

Ranska tuli kentälle vakuuttuneena omasta paremmuudestaan, hieman loukkaavalla itsetunnolla, ylimielisyyden rajalla. Hän tietää, ettei hänen tarvitse edes hallita peliä, jotta maali putoaa kuten Newtonin omena putosi puhtaan painovoimalain mukaan. Hän on perinyt Saksan vanhan luottamuksen, eikä ole edes huolissaan puolapitsien tekemisestä avatakseen monimutkaisia ​​kulkureittejä kilpailevaan maaliin. Hänelle riittää, että hän istuutuu vakavasti kentän keskelle ja luottaa siihen, että hänen laiturinsa poimivat juomakelpoisen syötön, ehkä Griezmannilta, ja menevät nollasta sataan kahdessa sekunnissa. Dembele on hallitsematon ja irrationaalinen versio Mbappésta, mutta kun molemmat nopeuttavat vihollisen puolustusta, hän alkaa vapista, koska kaikki tulee mahdolliseksi.

Deschamps ei ole kiinnostunut hukistamaan kilpailevaa joukkuetta alueellaan, vaikka näyttää siltä, ​​että ranskalaiset voisivat halutessaan. Mutta mieluummin tarkkaile niitä minuutteja ja minuutteja ennen kuin annat heille useita viimeisiä iskuja.

• Ranska: Lloris (cap) – Kounde (Disasi 90+3), Varane, Upamecano, Theo Hernández – Tchouameni (Fofana 66), Griezmann – Dembele (Kingsley Coman 76), Rabiot, Giroud (Marcus Thuram 76), Mbappé.

• Puola: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior (Bednarek 87), Bereszynski – Zielinski, Krychowiak (Bielik 71), Szymanski (Milik 64), Kaminski (Zalewski 71), Frankowski (Kamil Grosicki 87) – Lewandowski (kapseli).

• Maalit: 1-0, min.44: Giroud; 2-0, min. 74: Mbappe; 3-0, min. 91: Mbappe; 3-1, min. 99: Rangaistuslaukaus Lewandowski

• Erotuomari: Jesus Valenzuela (VEN). Hän varoitti Aurélien Tchouménia (min.32) Ranskasta ja Bartosz Bereszynskkiä (min.47) ja Matty Cashia (min.88) Puolasta.

Ensimmäinen isku tuli 43. minuutilla, vaikka ennen sitä Szczesny oli ratkaissut yrityksiä hyvin. Puolalaiset onnistuivat vaihtamaan ottelun merkkiä ja asettamaan Ranskan kompromisseihin, mutta Zielinskin kaksoiskatoaminen törmäsi Llorikseen ja Varane otti Kaminskin vastauksen poikkipalkin alle. Seuraavassa pelissä kuitenkin veteraani Milanin hyökkääjä hyväksyi Mbappén kauniin syötön Giroudille, mikä nosti Ranskan johtoon tulostaululla.

Ei armoa Puolalle mennä korvat alas puoliajalla, mutta Ranskan voitoissa on jotain vääjäämätöntä, sääntöä, jota noudatetaan fyysisten lakien itsepäisyyden kanssa: heidän pallonsa menevät sisään ja kilpailijansa eivät.

Toinen isku tuli 73. minuutilla ja se oli erinomainen yhteenveto Ranskasta. Puola toi heikentyneillä varoillaan Llorisin vaikeuksiin, kun Griezmann nappasi pallon alueella ja potkaisi sitä. Pallo putosi Giroudille keskikentällä. Hän hallitsi sitä ja välitti sen Dembelelle, joka työnsi juoksemaan ikään kuin hänelle olisi annettu uudet akut. Hän näki Mbappén, joka eteni hyökkäyksen vasemmalla puolella, ja ojensi hänelle pallon. Englantilainen numero 10, joka näyttää olevan valmis vastaanottamaan Messin kruunun tässä MM-kisoissa, teki maalin voimalla ja yksinkertaisella tavalla.

Kolmas isku tuli 90. minuutilla. Mbappé tarttui palloon alueella, pääsi eroon puolustajastaan ​​ja heitti tarkkaa ja ohimennettyä ohjusta joukkueeseen, joka olisi nostanut Kim Jong Unin istuimeltaan millä tahansa pysähdyksellä. Szczesny saattoi vain seurata palloa kädellä kaukaa, ikään kuin kumartaen sitä.

Ranskan voitto vahvisti Lewandowskin jäähyväiset. Varsovan hyökkääjälle Bayernin tai Barçan pelaamisesta maajoukkueeseen siirtymisen on oltava kuin hänet laitettiin kaupunkinsa naimisissa olevaan joukkueeseen, jatkuvaa melankoliaa ja jatkuvaa kamppailua tuskin naarmuttamatta palloa. Ainakin he voivat ylpeänä väittää, että tämän sunnuntain Puola ei hävinnyt, kuten se hävisi Argentiinaa vastaan, vaan taisteli heikoilla aseillaan, kun se näki ranskalaisen ratsuväen laukkaavan ja yrittäessään tehdä maalin.

Lewandowski sai sen pelin viimeisessä hengenvedossa, rangaistuspotkusta ja jännityksestä. Hän missasi ensimmäisen laukauksensa, mutta erotuomari toisti sen varmasti, koska Lloris oli mennyt eteenpäin. Toisella mahdollisuudellaan Barcelonan hyökkääjä osui punaiseen. Qatarissa hän on tehnyt kaksi maalia ja onnistunut katkaisemaan kirouksensa MM-kisoissa, mutta hän juoksee XNUMX-välierissä. Nyt on Mbappén ja tämän Ranskan aika, joka pakottaa itsensä kilpailijoihinsa kiusaajien hieman ärsyttävällä ylimielisyydellä.