Guardiola eta Simeone, eskuzko duelua

Javier Aspronjarraitu

Guardiolaren eta Simeoneren arteko estilo dueluak ez zuen jeinu taktikorik utzi eta denek itxaroten zuten jokoari hasiera eman zion, bakoitzak bere eginkizuna betetzen zuena. Garaipena bertako entrenatzaileak hartu zuen, baina puntutan, gainezka egin gabe, ateak zabalik utzi zituen Argentinarraren bueltan izan daitekeen erantzunari, eta ez zuen oso asaldatuta utzi ere.

Bi entrenatzaileak jantzi berdinekin iritsi ziren partidara, euritik eta Manchesterreko hotzetik babestuta, beroki ilun luze berarekin. Horrela besarkatu zuten vers. Oso antzeko keinua ere hartu zuten, bakoitzari dagokion aulkietan sakea zain zeudela, eskuak elkartuta eta ukondoak izterretan, eszenatokiaren kontzientzia hartzen zuten bitartean.

Alde nabarmena izan zen argentinarrak irteera jaso zuen gurutzearen seinalea.

Baloia jaurtitzen hasi bezain laster, biek area teknikora jauzi egin zuten eta ia inoiz ez zuen eserlekurik hartu. Zalaparta eta zantzuen dueluan, entrenatzaile bisitaria sumendiagoa izan zen, ezin eutsita laugarren epailearekin lotura estutzen zuen bitartean. Guardiola, eskuak poltsikoan, keinu neurritsuagoa, ez zen gelditu jokalarietako bati argibideak oihukatzean.

Arbelean, Guardiola Atléticoren esku jartzen saiatu zen Cancelo beste erdilari bat jarriz eta eskuin hegalean jokalariak pilatuz. Baina ez zen han jokoa irregularra. Simeonek, partida mota honetako eskuliburua bihotzez errezitatzeko gai dena, erantzun zuen bost jokalariko bi lerro ehunduz eta bere erasoko joko txikia alde horretatik bueltatuz. "Defentsa maisuak dira", aitortu zuen Guardiolaren ostean. “Historiaurrekoan, orain eta ehun mila urte barru 5-5 formazio bati erasotzea oso zaila da. Ez dago lekurik».

“Partida estu baten bila geunden eta Madrilera apaltasun eta gogo handiz joango gara jokatzera”, erantzun zuen Simeonek joaneko honetarako duen egitasmoari buruz. «Azken hogei partidetan 60 gol sartu dituzte estadio honetan», esan zuen, bekainak altxatuz.

Lehen zatian zehar iraun zuen bere taldearen eraginkortasunik ezak Guardiola etsitzea lortu zuen, bere frustrazioa Juanma Lillorekin ehizan elkarrizketa amaigabe batean bihurtu zuen eta ideia bikain bat harrapatu zuen. Phil Fodenen sarrerarekin aurkitu zuen, bi minutu eskas behar izan zituen De Bruynek partida hautsi zuen gola laguntzeko.

«Beti zerbait hobeto landatu behar duzu», amaitu zuen Simeonek Metropolitanoko bere taldearen aukerak azaltzeko. «Ahal dugun neurrian lehiatuko gara». “Sumoa dut golaren ondorengo minutuetan ikusi dugunaren antzeko partida izango dela”, esan du Guardiolak, oraindik ez baitu dena finalerdietara iristeko: “Partida bat irabazi dugu, bigarren itzulia. geratzen da eta ikusiko dugu”.