“Fhimasa”, “Alpega”, “Nexus” eta “Kohen” Abrako Gurutze Gorriaren V. Sozial Trofeoaren irabazleak

12/03/2022

7:31ean eguneratua

Real Club Marítimo del Abra-Real Sporting Club-ek antolatutako Gurutze Gorriaren V. Trofeo Soziala 2022, Abrako uretan amaitu zen hirugarren eguneko probekin J80 monodiseinuetarako eta Estropada eta Cruise klaseko ontzietarako. Zauri asko, bareak eta alde guztietatik etorritako haizea izan zen, Batzordeak aurreikusitako gidoia osatzea eragotzi zuena. Mailako estropadan, sailkapen orokorrean gailendu zen, azken bederatzi kilometroko proba ere irabazi ostean, Alfonso Churrucaren Alpega, Javier Chávarriren Rat Pack bigarren postuan jarrita. Azken sailkapenean hirugarren izan zen Gaitero, Maitena laugarren, Akelarre bosgarren, Symphony seigarren eta Disheveled zazpigarren sailkatu zen, Modark zortzigarrenarekin. Gainera, Crucero I mailan, Simón Cortésen Turik lidergoa eman zion hirugarren jardunaldi honetan Javier Truebaren Nexus-i -biak 4 punturekin eta Nexusentzat garaipenarekin sei kilometroko ibilbidean lehen postua lortuz-, Kribi hirugarren sailkatu zen eta laugarren baziloa. Bere aldetik, Juan Carlos Estefaníako Kohen izan zen Crucero II mailan, eta bertan Lucio Fernandez Emilu sailkatu zen bigarren, Iñigo Aldearen Blai hirugarren eta Jairo López de Guevararen Ramper laugarren orokorrean.

Dagoeneko J80 monotipoen artean, kalkulu globalean onena Tomás Truebako Fhimasa Escuela de Vela José Luis de Ugarte izan zen, Danimarkan eta Estatu Batuetan taularatzen den junior mailako munduko txapelduna. Abra-Real Sporting Clubeko Real Club Marítimo Eskolako gaztetxoen ontzia 12 punturekin amaitu zen, Félix Moneoren Kiwiaren 14rako -azken jardunaldiko ibilbide bakarraren irabazlea-, eta 20 punturekin. Ibón Basañezen Jet Setekoa, hirugarrena. Lehenengo hiruren ostean, Hib Brut, Mandovi DalecandELA, Obelix, Biobizz, Pilgrim, Fingolfin, Ausart eta Wilco sailkatu ziren. Orain, denak abenduaren 17ko Regata del Gallo tradizional eta masiboaren zain daude.