Australiak Djokovic errenditzea eta ATP sailkapenaren ikuspegia zigilatzen du

Novak Djokovic Vueltan dago. Iaz deportazioarekin hasitako bidaia handi baten ostean, Australiako Irekian Covid-19aren aurkako txertorik hartu gabe lehiatzen saiatu zenean eta Wimbledoneko puntuak kendu ostean momenturik txarrenera iritsi zenean, serbiarra berriro ere gizonezkoen teniseko munduko liderra da. Joan da Londresko txapelketaren ostean ATP sailkapeneko zortzigarren posturako jaitsiera, 2018tik izan duen posturik txarrena eta 1 zenbaki berriaren denbora-promesa.

«Nire bizitzako txapelketarik zailenetarikoa izan da egoera kontuan hartuta, iaz bertan egon ezinik, aurten itzuliz. Jendeak oso ondo sentiarazi nau bistan. Nire bizitzako tenis onenetako bat jokatzeko arrazoietako bat da”, adierazi zuen Djokovicek Australian irabazi ostean.

Melbourne Parkean lortutako garaipen eta erredentzio eztabaidaezinarekin, garaikurra enegarren aldiz jaso baitzuen, Djokovicek munduko lider gisa bere 374. astea hasiko du astelehen honetan Carlos Alcaraz espainiarra, 20 aste goian, Txapelketan parte hartu ezin izan zuena kendu ostean. lesio baten ondorioz.

Urruti daude Roger Federer (310 aste), Pete Sampras (286), Ivan Lndl (270), Jimmy Connors (268) edo Nadal (209). Steffi Graf tenislari alemaniar mitikoa baino ez dago, 377 astez munduko emakumezkoen tenisaren buruan, serbiarrari aurretik.

Aurrerapen fisiko batek ere Rafa Nadal postuak kostatu dizkio, zeina Australiako hitzorduaren ostean, non bigarren itzulian kanporatua izan baitzen, ilargi hau munduko rankingeko seigarren postura iritsi da. Iazko urtarriletik lehen aldiz top-5etik kanpo geratu da espainiarra, Australiako azken Irekian titulu harrigarria lortu aurretik.

Munduko hamar tenislari onenen artean, Australiako Irekiko finalistaren sailkapenaren igoera nabarmentzen da, Stefanos Tsitsipas, podiumera itzuli zena, inoizko posturik onena berdinduz.